Hallo iedereen, Ik ben nigel en ben 1,78m en weg 82 kilo met een vet percentage van 18%. Verder ben ik 19 jaar. De informatie op mijn profiel klopt niet helemaal, is van tijdje terug. Ik wil gaan cutten naar de 9/10% om vervolgens te gaan clean bulken. Maar nu ben ik dus bezig met de cut. Ik ga gewoon naar mijn behoefte eten en elke keer als ik sport 500 kcal eraf sporten. Heb gelezen dat dit zorgt voor zo min mogelijk spierverlies en dat wil ik natuurlijk graag.
Mijn caloriebehoefte is: 2602 (op basis van my fitnes pall app). Daarbij heb ik gekozen voor een 50/30/20 schema. 50% koolh, 30% eiwitten en 20% vetten. Mijn voedingsschema lukt prima, kom goed uit met mijn behoeftes. Ik maak elke dag voor de de dag erna een nieuw schema. Zo zorg ik ervoor dat ik geen dag hetzelfde eet en er genoeg voldoende variatie is. ik heb alleen nog een paar vraagjes hopelijk kunnen jullie dezen beantwoorden:
1. Is de 50/30/20 verdeling goed om te cutten? Ik fitness nu weer sinds twee weken en als ik het om reken kom ik aan 195 cal. eiwitten per dag. Dat is ruim meer dan 2 gr/ kilo lichaamsgewicht, maar dat maakt mij niet zoveel uit. Weet dat t slecht kan zijn voor je nieren etc, maar in principe maakt t dus qua cutten niet uit. Het is niet zo dat je progressie minder wordt. Mijn vraag is dus is die 50/30/20 een goede keus om te cutten?
2. Ik eet om 12/3/6 uur warm. (pasta/rijst/aardapellen met vlees en groente). in de avond meestal kwark/yoghurt/nootjes etc.. en in de morgen brinta/brood/havermouth met een eiwitshakes en 2 scopes. Is hier iets mis mee? Ik zorg er uiteraard voor dat elke maaltijd netjes verdeeld is.
3. Ik eet 400 gr vlees per dag. Wel 2 verschillende. Dus bv 200 gr kip en 200 gr koolvis. Is dit een probleem? Ik zorg er uiteraard voor dat al aan ,ijn behoeftes worden gedaan en dat deze niet worden overschreden. Zolang het in mijn behieftes past is het in principe geen probleem dat ik zoveel vlees eet he?
4. Ik bak alles de avond ervoor. Dit gebeurd met een kleine hoeveelheid olijfolie. Moet ik deze olijfolie dan bij mijn caloriebehoefte erbij rekenen? of is dat puur voor t bakken alleen?
Ik ben helaas niet zoals de rest en kan niet alles direct opwarmen in de magnetron en direct erna eten( heb geprobeerd verstand op 0 te zetten maar moet op een gegeven moment meer kokhalzen dan eten...). Ik moet helaas de avond ervoor steeds even bakken, moet er toch wat smaak in hebben. Kost veel tijd, maar dat heb ik ervoor over:) Over bovenstaande vragen twijfel ik dus een beetje. Hopelijk kunnen jullie hier iets meer duidelijk over geven.
Mijn caloriebehoefte is: 2602 (op basis van my fitnes pall app). Daarbij heb ik gekozen voor een 50/30/20 schema. 50% koolh, 30% eiwitten en 20% vetten. Mijn voedingsschema lukt prima, kom goed uit met mijn behoeftes. Ik maak elke dag voor de de dag erna een nieuw schema. Zo zorg ik ervoor dat ik geen dag hetzelfde eet en er genoeg voldoende variatie is. ik heb alleen nog een paar vraagjes hopelijk kunnen jullie dezen beantwoorden:
1. Is de 50/30/20 verdeling goed om te cutten? Ik fitness nu weer sinds twee weken en als ik het om reken kom ik aan 195 cal. eiwitten per dag. Dat is ruim meer dan 2 gr/ kilo lichaamsgewicht, maar dat maakt mij niet zoveel uit. Weet dat t slecht kan zijn voor je nieren etc, maar in principe maakt t dus qua cutten niet uit. Het is niet zo dat je progressie minder wordt. Mijn vraag is dus is die 50/30/20 een goede keus om te cutten?
2. Ik eet om 12/3/6 uur warm. (pasta/rijst/aardapellen met vlees en groente). in de avond meestal kwark/yoghurt/nootjes etc.. en in de morgen brinta/brood/havermouth met een eiwitshakes en 2 scopes. Is hier iets mis mee? Ik zorg er uiteraard voor dat elke maaltijd netjes verdeeld is.
3. Ik eet 400 gr vlees per dag. Wel 2 verschillende. Dus bv 200 gr kip en 200 gr koolvis. Is dit een probleem? Ik zorg er uiteraard voor dat al aan ,ijn behoeftes worden gedaan en dat deze niet worden overschreden. Zolang het in mijn behieftes past is het in principe geen probleem dat ik zoveel vlees eet he?
4. Ik bak alles de avond ervoor. Dit gebeurd met een kleine hoeveelheid olijfolie. Moet ik deze olijfolie dan bij mijn caloriebehoefte erbij rekenen? of is dat puur voor t bakken alleen?
Ik ben helaas niet zoals de rest en kan niet alles direct opwarmen in de magnetron en direct erna eten( heb geprobeerd verstand op 0 te zetten maar moet op een gegeven moment meer kokhalzen dan eten...). Ik moet helaas de avond ervoor steeds even bakken, moet er toch wat smaak in hebben. Kost veel tijd, maar dat heb ik ervoor over:) Over bovenstaande vragen twijfel ik dus een beetje. Hopelijk kunnen jullie hier iets meer duidelijk over geven.
Paar simpele vraagjes voeding
0 commentaires:
Enregistrer un commentaire