Hoi allemaal!
Ik heb een vraagje mbt het afwegen van voeding en berekenen van calorieen/macro's. Ik vind dit soms een lastig verhaal. Ik maak veel gerechten zelf, zoals soep, curry en spaghettisaus, daar maak ik ook vaak grote porties van zodat ik de rest kan invriezen.
Stel dat ik soep maak. Dan weeg ik alle ingredienten apart af en tel ik alle calorieen en macro's van alle ingredienten bij elkaar op. Als ik vervolgens klaar ben met koken weeg ik de hele pan met soep af (minus het gewicht van de pan natuurlijk) en daarna weeg ik 1 portie soep voor mezelf af en bereken dit. Dit voer ik dan in in Myfitnesspal. Dit lijkt mij echter niet altijd nauwkeurig genoeg? Vooral als er veel 'losse' ingredienten inzitten zoals cashewnoten ofzo.
Hoe doen jullie dit?
Alvast bedankt!
Ik heb een vraagje mbt het afwegen van voeding en berekenen van calorieen/macro's. Ik vind dit soms een lastig verhaal. Ik maak veel gerechten zelf, zoals soep, curry en spaghettisaus, daar maak ik ook vaak grote porties van zodat ik de rest kan invriezen.
Stel dat ik soep maak. Dan weeg ik alle ingredienten apart af en tel ik alle calorieen en macro's van alle ingredienten bij elkaar op. Als ik vervolgens klaar ben met koken weeg ik de hele pan met soep af (minus het gewicht van de pan natuurlijk) en daarna weeg ik 1 portie soep voor mezelf af en bereken dit. Dit voer ik dan in in Myfitnesspal. Dit lijkt mij echter niet altijd nauwkeurig genoeg? Vooral als er veel 'losse' ingredienten inzitten zoals cashewnoten ofzo.
Hoe doen jullie dit?
Alvast bedankt!
Afwegen en berekenen voeding
0 commentaires:
Enregistrer un commentaire